Parkeringsmålning av parkeringslinjer och p-rutor

Måla parkeringsrutor, har du nyligen öppnat en egen affär eller startat ett företag med kontor eller behöver du renovera målningen av dina parkeringsplatser? Då kanske du vet att parkeringsrutorna inte alltid finns där från början eller att dem slits med åren. Ibland blir man tvungen att själv måla parkeringsrutor för att dem ska bli tydliga för användarna. Idag ska vi förklara lite mer om hur linjemålning av parkeringsplatser faktiskt fungerar och vad du ska göra för att få det bästa resultatet på just dina parkeringsplatser.

Underlag för parkeringsrutor och parkeringslinjer

Det första du måste tänka på när det kommer till att måla parkeringsrutor är underlaget. Vi kommer fokusera på linjemålning på asfalt eftersom det är det vanligaste underlaget som parkeringar är gjorda av. Består din parkering av ett annat underlag som till exempel betong, så vet ett professionellt linjemålningsföretag vad du behöver.

Måla parkeringsrutor, parkeringslinjer och p-rutor

För linjemålning av en parkering är detta nästa steg i din parkeringsmålning. Du måste måla upp linjer så att alla vet var de kan parkera och var de kan köra på ett mycket tydligt sätt. Det finns också en del lagar du måste följa när du ska måla parkeringsrutor.

Lagar och bestämmelser för parkeringsrutor

Reglerna säger att standardmåttet på en parkeringsruta ska var 2,5 X 5 meter. Det är dock tillåtet att gå ner till 2,3 meter i bredd även om du ska försöka hålla dig till 2,5 meter. Håll dessa mått så kommer du inte få problem med lagen. Det ska också vara fritt 5–6 meter bakåt för att bilar enkelt ska kunna köra in och ut från sin parkeringsplats.

Det är en djungel i bestämmelser beroende på var och hur parkeringsplatsen ska användas, är det kanske en handikapparkering med. Nåväl, läs på mer hos Boverket´s sida om parkeringsplatser. Det är betydligt enklare att anlita ett linjemålningsföretag som har koll på detta för att måla parkeringsplatser.

Med hjälp av dessa mått kan du enkelt räkna ut hur många parkeringsplatser du kommer att få plats med på din parkering. Det är då dags att faktiskt börja med linjemålning parkeringsplats.

Linjemålning av själva parkeringsplatsen

När du har koll på lagar och har räknat hur många rutor du får plats med är det dags att faktiskt börja måla parkeringslinjer. Parkeringsmålning är något som inte är helt enkelt, därför rekommenderar vi att du tar kontakt med ett professionellt linjemålningsföretag som sköter allt åt dig. Dem har specifik färg med rätt egenskaper och professionella maskiner så att allt blir helt rätt. Du behöver bara betala när jobbet är klart, enkelt och bra.

Vill du istället göra det själv, är det självklart även det möjligt. Det finns många små och bra maskiner som du kan köpa eller hyra. Färgen för linjemålning parkering hittar du speciella leverantörer av linjemålningsfärg. Se bara till att hålla måtten så att du följer lagen. Att göra om allt när det är klart är varken roligt eller billigt. Bättre att bara göra ett bra jobb direkt. Tänk bara på att det tar tid att måla en tydlig p-ruta utformad efter dem bestämmelser och regler som finns, oftast är det i stort sett lika billigt att låta ett professionellt linjemålningsföretag göra det åt dig, så vet du att det blir snyggt och rätt utfört med.

Det viktigaste för dig att tänka på om du gör det själv är att måla rakt. Detta är svårare än vad det låter som och målar du snett eller vingligt blir resultatet inte bra. Ta det därför lugnt och sakta, det kommer vara värt det i slutändan.

Vill du att besökarna ska hitta ditt företag? Lägg till ditt linjemålningsföretag på Linjemålning.se idag.