Linjemålningsfärg och termoplastisk massa

Det finns många olika typer av linjefärger som alla används till lite olika saker inom linjemålning. Idag ska vi gå igenom några av dessa typer så att du ska kunna göra rätt val när du ska måla parkeringsrutor på till exempel en parkeringsplats.

Prefabricerad vägmarkeringsfärg

Perfekt för dig som inte vill göra allt jobb själv. Materialet levereras i färdigskurna former, till exempel pilar, som du sedan smälter fast mot asfalten med hjälp av en gasolbrännare. Materialet är också designat med det nordiska klimatet i åtanke, det kommer därför inte försvinna efter den första vintern med dubbdäck.

Materialet har en livslängd som är 6–8 gånger längre än traditionell enkomponentsfärg vilket gör att den är bättre för miljö då den inte behövs bytas ut lika ofta.

Termoplast för handapplicering

En mycket bra termoplast som du enkelt applicerar. Meningen är att den ska appliceras med hjälp av en handskopa eller maskinläggare. Denna vägfärg kan användas till mycket, till exempel parkeringsrutor. En stor fördel är att trafiken kan släppas på igen så fort färgen har svalnat. Detta gör att alla uppehåll blir väldigt korta.

En annan fördel med denna termoplast är att den inte är klassad under avsnitt 2 farliga egenskaper i säkerhetsdatabladet. Detta gör att produkten är bättre för miljön än till exempel en eller två-komponents alternativ. Dessutom har den en mycket hög slitstyrka vilket betyder att den inte behöver bytas ut särskilt ofta.

Termoplast för maskinapplicering

Till skillnad från den förra termoplasten lämpar sig denna bäst för att appliceras med hjälp av en maskin. Den är väldigt enkel att hantera och jämfört med en vanlig vägfärg så är den väldigt slitstark. Dessutom kan trafik släppas på direkt efter att färgen har svalnat vilket gör att vägen inte måste stängas under längre perioder.

Passar väldigt bra som färg vid linjemålning på asfalt vid till exempel ett vägbygge. Dessutom torkar den snabbt och slits inte ner av det hårda nordiska klimatet.

Vägfärg termoplastiskt pulver

Eftersom vattenbaserade vägfärger inte passar särskilt bra i det nordiska klimatet är detta et mycket bra alternativ för linjemålning. Plötsliga förändringar i vädret kommer inte att hindra färgen och den kan appliceras med en hastighet på hela 12 km/h. Färgen finns i många olika kulörer för att passa olika vägar. Dessutom kräver den ingen uppvärmd lagring för förvaring vintertid vilket kan sänka det totala priset.

Den sista fördelen vi ska nämna är att trots att färgen är lite tjockare en vissa alternativ påverkar detta inte torktiden väsentligt. Lite långsammare kanske men det blir ingen märkbar skillnad.

Dekorativ termoplast

Det enda som begränsar möjligheterna med denna termoplast är din egen fantasi. Den är ett mycket populärt alternativ för till exempel skolgårdar eftersom den finns i många olika färger. Det finns också metoder för att bara applicera färgen tillfälligt, så att den kan tas bort innan den naturligt slits bort.

Dekorativ termoplast passar helt enkelt utmärkt för alla olika former av dekorationer på till exempel asfalt. Kanske är det ett reklammeddelande eller bara en hopphage. Oavsett vad så kommer denna termoplast att fungera perfekt.

Vill du att besökarna ska hitta ditt företag? Lägg till ditt linjemålningsföretag på Linjemålning.se idag.