Göteborgs Linjemålning AB

Göteborgs Linjemålning AB startades 1988 av Jan Lauridsen med över 40 års personlig erfarenhet inom linjemålning och branschen.
Göteborgs Linjemålning AB
Från klassiskt vita linjer på asfalt, till färgglatt dekorerade spelplaner på barnens skolgård – vi har gjort det mesta!

Göteborgs Linjemålning AB är ett familjeägt företag med gedigen erfarenhet inom linjemålning. Vår bakgrund inom branschen sträcker sig över 30 år tillbaka, då företaget grundades 1988. Vi tror att vår långa erfarenhet inom denna bransch är en av nyckelkomponenterna till vår höga kvalitetsstandard.

Vi besitter djupa kunskaper inom linjemålning och vet vad som krävs, samt vad som passar, för varje unikt uppdrag. Vi anpassar oss vid varje arbetsplats efter önskemål om funktionalitet, färg och form på målningarna. Här beskriver vi lite kortfattat vårt företag, våra arbetsmaterial, några olika arbetsområden vi har erfarenhet från, samt några av de tjänster vi erbjuder.

Arbetsmaterial


Vi har en väldigt stor bredd i utförandet av våra målningar och har möjlighet att göra linjemålningar i många olika färger och former. De två huvudsakliga arbetsmaterialen vi använder oss av är: trafiklinjefärg och termoplastisk massa.

Trafiklinjefärgen erbjuder möjlighet att måla stilrena och tydliga vita linjer, på till exempel asfalt eller betong, med god hållbarhet. Färgen är av hög kvalité, vilket medför att den vita färgen bibehåller sin ton och nyans över tid; den är ren och håller sig stabil under de flesta förhållandena. Färgen används ofta för att måla till exempel parkeringsplatser, tågperronger, lagergångar eller andra trafiklinjer på betong eller asfalt.

Den termoplastiska massan är ett ännu slitstarkare material som lämpar sig väl för att måla till exempel hårt trafikerade ytor. De vägmarkeringar som gjorts med termoplastisk massa kan även ha en ljusreflekterande funktion tack vare inblandningspärlorna av glas som finns i plastmassan. Detta material håller högre kvalité än den vanliga linjefärgen och är att rekommendera på underlag där hållbarheten är särskilt viktig. Den termoplastiska massan har ett väldigt brett användningsområde och kan användas i stort sett inom alla delar av trafiken för att måla linjer och vägmarkeringar, eller i dekorativt syfte med färger och mönster på till exempel en skolgård.

Arbetsområden


Vi har under årens lopp utfört mängder av uppdrag åt kunder med vitt skilda önskemål, på ytor av varje tänkbar storlek och utformning. Vi har erfarenheter av linjemålning över ett oerhört brett spann av områden, åt såväl små som stora företag. Ingen yta är för stor eller för liten; det är bara fantasin som sätter gränsen för vad som är möjligt med linjemålning. Här beskriver vi några av de arbetsområden vi tidigare har verkat inom.

– Idrottsanläggningar & Sportplaner


För att en idrottsanläggning, bollplan eller liknande ska hålla hög klass och ge en känsla av proffsighet, behöver den ha prydliga linjer för deltagarna att förhålla sig till. Det underlättar både för spelare, domare och publik, och blir dessutom så mycket roligare att spela på. Vi har erfarenhet av att utforma linjer och rutor på en mängd olika idrotts- och spelplaner, allt ifrån tennis, volleyboll och andra bollsporter, till unika specialdesignade spelplaner.

– Industri, Lager & Truckgångar


Inom lager och industri är det många gånger av yttersta vikt att ha maximal tydlighet och struktur på arbetsytorna. Detta bidrar till ökad säkerhet för personal och varor, mer välorganiserade lokaler, samt ger arbetsplatsen ett mer professionellt utseende. En välordnad linjemålning kan vara till stor hjälp när det gäller till exempel: pallar och varor som ska organiseras, truckparkeringar, guidning för transportfordon eller numrering vid lastkajer. Vi har erfarenhet av det mesta inom linjemålning av allt ifrån lagerlokaler, till hamnar och helikopterplattor.

– Parkeringar & Parkeringplatser


En tydligt uppmärkt parkering skapar ordning och trygghet för besökarna. Klart synliga linjer på parkeringsplatser, vägledning till in- och utfarter, och hänvisningar för fotgängare, hjälper såväl förare som gående att hålla sig på rätt plats. En ren och fräsch parkering med en väl genomtänkt linjemålning ser dessutom trevlig och tilltalande ut. Oavsett om parkeringen är utomhus eller inne i ett parkeringshus, om den är stor eller liten, eller vilka den är avsedd för, fyller linjemålningen en viktig funktion. Vi har genom åren utfört mängder av linjemålningar på parkeringar, och i parkeringshus, av alla tänkbara storlekar och former.

– Skolgårdar & Lekplatser


Att förgylla en skolgård med färger och former är ett oerhört kreativt och roligt uppdrag. Det är både inspirerande för barnen då de leker ute på rasterna, samt upplyftande för de vuxna som besöker skolområdet. Det kan antingen vara sport- och spelplaner för alltifrån brädspel i stora format, till klassiska bollplaner; eller mer pedagogiska idéer som målningar med bokstäver, siffror och geometriska former. Bara fantasin sätter gränser för hur skolgården kan prydas med hjälp av linjemålning, och i skolans värld brukar det sällan vara brist på just fantasi. Våra målningar återfinns på skolgårdar till många förskolor och skolor runt om i landet.

– Trafiklinjer & Vägmarkeringar


Överallt där fordonstrafik förekommer finns ett behov av vägledning genom tydliga linjer och markeringar. Det ökar säkerheten och hjälper trafikanterna att hitta eller hålla rätt kurs. Vi har diger erfarenhet inom linjemålning av vägar, enligt de riktlinjer och bestämmelser som finns inom trafiken. Även andra offentliga miljöer där många människor vistas, såsom tågperronger, busstationer eller områden avsedda för flygtrafik behöver adekvat linjemålning. Vi har utfört uppdrag på såväl cykelbanor och bilvägar, som på platser där det krävs mer specifika markeringar såsom butiker, bensinstationer och liknande.

Våra tjänster


Tack vare vår långa erfarenhet av linjemålning har vi oftast en god uppfattning om vad som brukar behövas, och vad som passar inom olika områden och på olika underlag. Här beskriver vi i korthet några av de tjänster vi kan erbjuda, men kontakta oss gärna för att närmare diskutera vad just ni behöver.

Vi besitter goda kunskaper om gällande regelverk vad gäller linjemålning på olika typer av trafikerade vägar, och ser alltid till att de nödvändiga detaljerna är på plats. Vi tror att vi genom att lyssna på dig som kund, och dina önskemål, kan komma fram till en perfekt lösning för just dina behov. Vi målar allt ifrån vägar, parkeringar och bensinstationer, till tågperronger, hamnar och lastkajer.

Vi är flexibla och anpassningsbara efter varje unik situation, plats och önskemål. Berätta gärna om era egna kreativa idéer för er skolgård, eller välj någon av våra populära spelplaner eller målningar. Oavsett storlek eller utformning på ytan, gör vi alltid vårt yttersta för att uppfylla de behov som finns, såväl estetiskt som funktionellt och säkerhetsmässigt.

Oavsett om ni är ett mindre eller ett större företag tror vi att vi kan erbjuda just er det ni behöver. Under alla år vi har varit verksamma har vi samlat på oss erfarenheter som gör att det mesta är möjligt – där det finns ett behov av linjemålning, där kan vi på Göteborgs Linjemålning AB hjälpa till.
Vill du att besökarna ska hitta ditt företag? Lägg till ditt linjemålningsföretag på Linjemålning.se idag.